ARtiklar och Nyheter från addeto

Addeto skrev om aktuell forskning inom humaniora och samhällsvetenskaper i Sverige och Finland under perioden 2012–2017. Vi skrev också om utbildningsrelaterade frågor samt politik. Bläddra i vårt nyhetsarkiv för att hitta det du är intresserad av, eller sök på intressanta ämnen med hjälp av våra etiketter.

Senaste ARTIKLAR

Arkiv

2015 > 12

Elever i Finland har bättre kunskaper än sina jämnåriga i Sverige. Elever i Sverige tror å andra sidan mer på sina påverkningsmöjligheter.

Läs hela artikeln »

 Flerspråkighet blir allt vanligare, i nästan varenda klass finns i dag flerspråkiga elever. Svenska Monica Bravo Granström forskar om hur barn i flerspråkiga miljöer undervisas i läsförståelse. Samtidigt är hon orolig för att forskningen inte når ut till tillräckligt många.

Läs hela artikeln »

Arbetslösheten bland högutbildade i Finland ökar långsammare än den gjort, men andelen långtidsarbetslösa ökar snabbt.

Läs hela artikeln »
Etiketter: arbetsliv

Hela 2015 men framför allt hösten har stämplats av politisk turbulens i både Sverige och Finland. Flyktingkrisen är en orsak, men enligt professor Åsa von Schoultz präglar oerfarna ledare i både Sverige och Finland politiken.

Läs hela artikeln »
Etiketter: addeto jämför, politik

I år har antalet arbetslösa doktorer för första gången stigit över tusenstrecket. En orsak är att allt fler doktorerar, men nedskärningarna som riktas mot universiteten gör det också svårare för doktorer att hitta jobb.

Läs hela artikeln »