ARtiklar och Nyheter från addeto

Addeto skrev om aktuell forskning inom humaniora och samhällsvetenskaper i Sverige och Finland under perioden 2012–2017. Vi skrev också om utbildningsrelaterade frågor samt politik. Bläddra i vårt nyhetsarkiv för att hitta det du är intresserad av, eller sök på intressanta ämnen med hjälp av våra etiketter.

Senaste ARTIKLAR

Arkiv

2015 > 05

Katarina Pettersson har alltid varit intresserad av att forska om rasism och fördomar. Nu forskar hon vid Helsingfors universitet om högerpopulistisk retorik på politiska bloggar i Sverige och Finland. Hon trivs med doktorandstudierna men tycker att universitetet kunde göra mer för att stöda sina doktorander.

Läs hela artikeln »

I maj gör Yle ett test med öppna API:er – Yle öppnar alltså upp sitt informationsgränssnitt till webbutvecklare och samarbetspartners. Med det här vill man ge chansen åt vem som helst att utveckla tjänster baserade på Yles innehåll.

Läs hela artikeln »

Vid Uppsala universitet pågår ett projekt med ett digitalisera gamla dissertationer så att de ska bli tillgängliga för allmänheten. Över 2000 gamla avhandlingar kan nu läsas digitalt.

Läs hela artikeln »

Finlands skolsystem har hyllats i övriga världen efter utmärkta Pisa-resultat. Nu ifrågasätter forskaren Gabriel Heller Sahlgren Finlands skolframgångar i en ny rapport.

Läs hela artikeln »
Etiketter: skolfrågor, utbildning, pisa

I mars 2015 publicerade Statsrådets kansli en rapport av Anders Borg och Juhana Vartiainen om Finlands ekonomi. Enligt rapporten måste Finland öka på bland annat konkurrenskraften och produktiviteten.

Läs hela artikeln »
Etiketter: ekonomi, samarbete