Norden framme på de politiska festivalerna

På samtliga stora politiska festivaler i Norden i sommar kommer nordiska frågor att vara i blickfånget.

Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet kommer att sätta en nordisk agenda på sommarens nordiska politiska festivaler, skriver råden på sin webbplats.
 
Nordiska rådets president Britt Lundberg från Åland kommer att delta på fyra av evenemangen. På Bornholm i Danmark i mitten av juni tar hon del i en debatt som kretsar kring de nordiska statsministrarnas vision om huruvida Norden är världens mest integrerade region. Frågan debatteras också på flera andra festivaler.
 
I Almedalen i Sverige arrangeras Nordens dag den 3 juli, och då diskuteras bland annat huruvida vi måste acceptera växande inkomstklyftor och vad som krävs för att öka miljöfinansieringen.

Diskussioner om samarbete

På Finlandsarenan i Björneborg i mitten av juli är det nordiska samarbetet i fokus, till exempel i diskussionen Tillsammans gör vi Norden till världens mest intregrerade region och en diskussion om ohållbar utveckling som ett hot mot nordiska samhällen. Finlandssvenska serietecknaren Kasper Strömman som driver bloggen Kasper Diem kommer att kommentera diskussionerna på sitt eget sätt.
 
Är Norden världens mest integrerade region? är rubriken för en debatt på norska Arendalsuka i mitten av augusti. Även Nordens plats i Europa kommer att diskuteras, liksom nordiskt samarbete inom energi och försvar. Under veckan bjuds det också på en nordisk ungdomspolitikerdebatt. Isländska Fundur fólksins arrangeras i Akureyri i september med programpunkten Norden i Fokus på Island.
 
Läs också: Folkfester med samhällsfokus
 
Text: Addeto
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter

Etikettmoln