Nordiska ungdomar formulerar politiska lösningar

Nästa vecka samlas 150 nordiska ungdomar i Helsingfors för konferensen Broar för att dryfta viktiga framtidsfrågor för dem själva.

Under konferensen är det dags för samhällsengagerade nordiska unga att få säga sitt och stå på jämlik fot med vuxna som vanligtvis har makten i deras liv, skriver Norden.org, webbplatsen för det officiella nordiska samarbetet, i ett pressmeddelande.

De unga ska formulera politiska lösningar på utmaningar som berör dem själva: ungdomars psykiska hälsa, tillträde till arbetsmarknaden och kulturlivet. Samma teman prioriteras i Nordiska ministerrådets tvärsektoriella strategi om barn och unga i Norden 2016–2022.

Under tre dagar jobbar ungdomarna i form av workshops. Resultaten kommer att bli en del av det samnordiska prioritetsprojektet Norden2020.

– Det är viktigt att främja ungas möjligheter att delta och påverka. Unga måste få säga sitt i ärenden som gäller dem. Konferensen Broar erbjuder en utmärkt möjlighet för detta, säger Finlands undervisnings- och kulturminister Sanni Grahn-Laasonen (Saml), som också ansvarar för ungdomsärenden, i pressmeddelandet.

Konferensen Broar arrangeras på Borgbacken i Helsingfors den 26–28 september och du kan bekanta dig med programmet här. Huvudarrangörer är nordiska barn- och ungdomskommittén NORDBUK och Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland.

Text: Addeto
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter

Etikettmoln