I valgalleriet intervjuas nästan alla kandidater

Yles storsatsning valgalleriet har kallats för en demokratigärning – Yle bjöd in alla riksdagsvalets kandidater till valgalleriets intervjuer. De fyra minuter långa videorna finns tillgängliga Valgalleriet.

Den 11 mars öppnades Yles valgalleri som producerats inför Finlands riksdagsval. I valgalleriet kan man se närmare 1800 kandidater intervjuas i en personlig intervju. Alla kandidater har intervjuats i fyra minuter antingen på svenska eller finska – kandidaten har själv fått bestämma språket.

Konceptet med valgalleriet har noterats också utomlands, skriver Yle. Enligt Michael Mullane, som är direktör på Europeiska radio- och TV-unionen EBU, är Valgalleriet public service-journalistik när den är som bäst, och ett fantastiskt projekt som mediebolagen i övriga länder borde ta modell av.

Intervjuerna för valgalleriet är gjorda i Helsingfors, Tammerfors, Åbo, Villmanstrand, Jyväskylä, Kuopio, Vasa och Uleåborg. Sammanlagt innehåller valgalleriet fem dygn material.

Bekanta dig med Yles valgalleri och valkompass. Allt valrelaterat material på Svenska Yle samlas till sidan Val 2015. Nedan trailer till Valgalleriet.

Etiketter: val

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter

Etikettmoln