Addeto samlar intressanta EU-länkar

Europaparlamentsvalet år 2014 närmar sig. Därför har Addeto samlat ihop några intressanta länkar till nyheter om EU-valet.

Europaparlamentsvalet som ordnas den 22–25 maj i 28 medlemsländer blir mer och mer aktuellt för varje dag som går. Här samlar Addeto ihop en lista på några intressanta artiklar, webbsidor och nyheter.

Mitt val
Webbsidan MittVal2014.eu vill vända trenden om allt lägre valdeltagande och riktar sig framför allt till yngre väljare. Webbsidan vill ge unga människor och de som röstar för första gången information om de viktiga beslut som tas i Europaparlamentet. På webbsidan kan man bland annat se hur europaparlamentarikerna röstat.

EU-upplysningen
EU-upplysningen vid Sveriges riksdag bjuder på material och information som berör EU-valet.

Europainformation
Finska utrikesministeriets Europainformation samlar nyheter och information om EU-valet.

Europaportalen
Den svenska webbsidan Europaportalen samlar dagligen intressanta nyheter som berör EU-politik och EU-valet. Nyhetssajten har egna redaktioner i Stockholm och Bryssel. Europaportalen har bland annat undersökt hur de svenska EU-parlamentarikerna har röstat, läs mer här. Webbsidan har intervjuat professor Carl Fredrik Bergström som anser att Sverige är för passivt i EU. Europaportalen har också kartlagt vem som är Sveriges flitigaste europaparlamentariker.

Yle nyheter
Finlands public service-bolag Yle följer naturligtvis med valet. Yle skriver att de i år satsar extra hårt på bevakningen av EU-valet. Yle har bland annat gjort fyra minuters videointervjuer med alla finländska kandidater. Den förnyade valmaskinen öppnas för allmänheten i maj, skriver Yle. Svenska Yle Nyheter har också gjort en rankning av de finländska mepparna. Yle har också frågat mepparna vad de har åstadkommit under den här valperioden.

Sveriges radio och SVT
I Sverige ordnas både riksdagsval och EU-val under år 2014, vilket innebär att politiken syns tydligt i medierna. Sveriges public service-bolag SVT och SR har skilda nyhetsavdelningar på webben där valfrågor som gäller både inrikes- och EU-politik behandlas.

Missa inte heller Addetos intervju med professor Teija Tiilikainen!

Etiketter: eu-valet

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter

Etikettmoln