Yggdrasil är en nordisk mötesplats

Webbportalen och folktankesmedjan Yggdrasil samlar nyheter och information om de nordiska länderna för alla intresserade. Webbsajten lanserades i augusti.

Webbportalen Yggdrasil ska fungera som en allnordisk virtuell plattform för nyhetsbevakning, debatt och medborgaraktivism för nordiska samarbetsfrågor utan en koppling till en enskild nordisk stat, regering eller politiskt parti.

Ambitionen är att verka som ett underlättande redskap och forum för den nordiska allmänhetens opinionsbildning i nordiska samarbetsfrågor, skriver Yggdrasil på sin webbsida.

Yggdrasils målgrupp är framförallt medborgare i de nordiska länderna som är intresserade av nordiska samarbetsfrågor. Ramspråket för portalen och dess förgreningar i sociala medier är svenska, men portalen är öppen för alla nordiska språk.

Ett av Yggdrasils mål är att komplettera det redan existerande nordiska samarbetet.

– Pohjola-Norden-föreningarna gör ett jättefint jobb, men vi vill satsa mer på webben. Via Yggdrasil kan man delta i diskussioner virtuellt, säger ordföranden för föreningen Yggdrasil Christian Sourander för Svenska Yle.

Föreningens och Yggdrasils verksamhet leds från Åbo, men det finns medarbetare i bland annat Helsingfors och Danmark.

Mer information om Yggdrasil hittar du på föreningens webbsida och på Facebook kan du delta i den nordiska diskussionen.

Svenska Yles nyhet 

Sammanfattning: Michaela von Kügelgen / Addeto

Etiketter: norden samarbete

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter

Etikettmoln