Suomalaiset ja ruotsalaiset luottavat mediaan

EU-maiden asukkaista Suomen ja Ruotsin väestö suhtautuu kotimaidensa medioihin kaikista luottavaisimmin.

Peräti 88 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että Suomen media tarjoaa luotettavaa tietoa. Tämä käy ilmi EU-komission erityiseurobarometristä Median moniarvoisuus ja demokratia.

Uutissivusto Europaportalenin mukaan suomalaiset suhtautuvat luottavaisemmin oman maansa mediaan kuin minkään muun EU-maan kansalaiset. Ruotsalaiset ja tanskalaiset jakavat kakkossijan tutkimuksessa: 77 prosenttia Ruotsin ja Tanskan kansalaisista luottaa kotimaansa mediaan. Ranska ja Kreikka pitävät barometrissä perää, vain 34 prosenttia ranskalaisista ja 26 prosenttia kreikkalaista luottaa kotimaansa mediaan.

Kysymykseen siitä, ovatko maiden mediat verrattuna viiden vuoden takaiseen yhtä vapaita ja riippumattomia, 59 prosenttia suomalaista ja 51 prosenttia ruotsalaisista olivat sitä mieltä, että mediat ovat yhtä vapaita ja riippumattomia kuin ennenkin.

17 prosenttia suomalaisista ja 29 prosenttia ruotsalaisista katsoi tilanteen huonontuneen, kun taas 22 prosenttia suomalaista ja 18 prosenttia ruotsalaisista katsoi median olevan nyt aiempaa vapaampi ja riippumattomampi.

Yli 27 000 EU-kansalaista vastasi kyselyyn syys-lokakuussa.

Teksti: Addeto
 

Tags: eu media

Arkisto

Uusimmat uutiset