Podcast vertaistukena tohtoriopiskelijoille

Sosiologit Moa Erikson ja Sara Kalucza tarjoavat sosiaalisen yhteisön tohtoriopiskelijoille, joilla ei ole fyysistä verkostoa. Tämä vertaistuki on tohtoriopiskelijoiden oman podcastin Doktorandpoddenin idea. Pääteemana toimii keskustelu tohtoriopinnoista.

– Työpaikan suunnittelupäivänä puhuimme podcasteista, ja totesimme niiden olevan hyvä työkalu opetuksessa. Silloin sain idean, että meidän pitäisi tehdä podcast tohtoriopiskelijoille, Sara Kalucza kertoo Addetolle.

Mukaansa hän sai kollegansa Moa Erikssonin. Molemmat kirjoittavat väitöskirjojaan Uumajan yliopistossa.

– En ollut koskaan tullut miettineeksi asiaa, mutta innostuin suunnitelmista heti ja kysyin, koska voimme aloittaa. Viikkoa myöhemmin ensimmäinen jaksomme ilmestyi, Eriksson kertoo.

Toistaiseksi kaksikko on tehnyt kahdeksan jaksoa. He ovat keskustelleet muun muassa huijarisyndroomasta sekä siitä, minkälaista konferensseihin osallistuminen on.

– Meillä on töissä todella hyvä yhteishenki, mutta kaikilla ei välttämättä ole yhtä hyvää sosiaalista verkostoa tohtoriopintojensa aikana. Halusimme tuoda yhteisömme kaikkien ulottuville, Kalucza kertoo.

Podcastin tekijät ovat saaneet positiivista palautetta, mutta he eivät tarkkaan tiedä, kuinka monta kuuntelijaa heillä on.

– On oikeastaan ihan hyvä, ettemme tiedä kuinka moni kuuntelee. Silloin podcastista ei tule samanlaista suorittamista kuin kaikesta muusta työstä. Tohtorinopinnot ovat itsessään tarpeeksi suuri suoritus, Kalucza sanoo.

Lue pidempi teksti ruotsiksi.

Teksti: Michaela von Kügelgen / Addeto

Doktorandpodden
Doktorandpodden Facebookissa

Sara Kaluzca ja Moa Eriksson aloittivat podcastin teon keväällä 2015. Kuva: Ulrika Sahlén.
Sara Kaluzca ja Moa Eriksson aloittivat podcastin teon keväällä 2015. Kuva: Ulrika Sahlén.

Arkisto

Uusimmat uutiset