Yle avaa tietorajapintojaan

Toukokuussa Yle tekee testin avointen API:en kanssa – Yle avaa siis tietorajapintojaan kehittäjien ja kumppaneidensa käyttöön. Tällä halutaan antaa mahdollisuus kenelle tahansa tehdä sovelluksia Ylen sisältöjen käyttämiseen.

– Viemme digitaalista Suomea eteenpäin. Haluamme edistää innovaatioita ja luoda entistä parempia, uusia jakeluteitä ja palveluita digitaalisille sisällöille, tiivistää Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo Ylen tiedotteessa

Kokeilulla Yle haluaa rakentaa avointa ja aktiivista mediaympäristöä Suomeen.

– Verkostoissa tekeminen on tämän ajan tapa kehittää ja tehdä palveluita. Siksi Yle haluaa tarjota mahdollisuuden parhaille suomalaisille kehittäjille, sanoo Ylen verkkokehityksen päällikkö Sami Kallinen.

Ajatus avoimesta API:sta syntyi jo vuonna 2012, Kallinen kirjoittaa blogitekstissä
Hänen mukaansa muuttuva mediakäyttäytyminen on yksi pääsyistä – käytämme mediaa hajanaisesti, persoonallisemmin ja mobiilisti.

– Meidän pitää siis kokeilla eri ratkaisuja, jotta voimme parhaalla mahdollisella tavalla yhdistää Ylessä tuotetun materiaalin monimuotoisuuden, Kallinen kirjoittaa.

Avoimet API:t antavat siis jokaiselle mahdollisuuden kokeilla omia ratkaisuja. Ylen rajapintojen käyttäjäksi pääsee hyväksymällä Ylen käyttöehdot, muun muassa sisältöjen tekijänoikeudet ja sisällöt pysyvät Ylen hallinnassa. Materiaalia ei myöskään saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen.

Ruotsin radiolla on ollut avoin API jo vuodesta 2010. Ruotsin televisio SVT:llä ei sen sijaan ole avointa API:a, eikä se myöskään ole suunnitteilla, SVT kirjoitti heinäkuussa 2014. 

Arkisto

Uusimmat uutiset