Uskalla puhua ruotsia

Keväällä 2014 Folktinget on lanseerannut kampanjan Våga svenska. Kampanjalla halutaan rohkaista ihmisiä puhumaan ruotsia Suomessa.

Vuosi 2014 on se vuosi, jolloin kaikki uskallamme ja haluamme puhua ruotsia omasta kielitaustasta tai -taidosta riippumatta. Näin kampanja kiteytetään virallisella verkkosivulla.

Kampanja Våga svenska 2014 on syntynyt vastareaktioksi sekä kansalaisaloitetta niin kutsutun pakkoruotsin poistamiseksi että Vapaa kielivalinta -yhdistyksen rahankeräykselle, jonka avulla jaetaan materiaalia lukioihin ruotsin vapaaehtoisuudesta, Svenska Yle kirjoittaa. Folktingetin tiedottajan Anna Jungner-Nordgrenin mielestä on harmi, että ihmiset aktivoituvat vastustaakseen ruotsia.

– On harmillista, että kerätään rahaa kielen vastustamiseksi. Våga svenska on nyt erittäin ajankohtainen kampanja. Haluamme antaa ruotsinkielisille pienen uskalluksen sysäyksen ja samalla kehottaa suomenkielisiä puhumaan ruotsia, Jungner-Nordgren sanoo Ylelle.

Kampanja näkyy lähinnä sosiaalisessa mediassa. Keskusteluun voi osallistua Facebookissa tai Twitterissä. Kuka tahansa voi osallistua kampanjaan täyttämällä lomakkeen kampanjan verkkosivuilla.

Syksyllä 2013 Sisuradiolla oli samantyyppinen teemaviikko Ruotsissa, mutta silloin kyse oli suomen kielen puhumisesta.

arkisto

uusimmat uutiset