Pohjoismaisia julkaisuja vapaasti saatavilla

Pohjoismaiden ministerineuvosto on lanseerannut uuden avoimen alustan. Alusta on tutkimustuloksille ja raporteille, jotka tehdään Pohjoismaiden virallisen yhteistyön pohjalta. Tällä hetkellä 3000 julkaisua on avoimesti saatavilla.

Kaikki Pohjoismaiden ministerineuvoston sihteeristön julkaisemat ja rahoittamat julkaisut olevat jatkossa open access -julkaisuja, toisin sanoen kuka tahansa voi ilmaiseksi ladata julkaisut omalle koneelleen. Julkaisualustassa on nyt noin 3000 julkaisua, Pohjoismaiden ministerineuvosto kirjoittaa verkkosivuillaan.

– Projektiensa ja instituutioidensa ansioista Pohjoismainen ministerineuvosto on aktiivisesti mukana toteuttamassa tietokehitystä laajalla mittakaavalla. Open accessin avulla teemme laajasta tiedostamme avointa ja edesautamme tulevaa innovaatiota sekä pohjoismaisessa yhteistyössä että sen ulkopuolella, Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeri Dagfinn Høybråten sanoo neuvoston uutisessa.

Alusta sisältää julkaisuja seuraavilta tahoilta: Pohjoismainen ministerineuvosto, NordForsk, Nordisk Innovation, Nordisk Energiforskning, Nordiska högskolan för hälsovetenskap, Nordicom, Nordregio ja Nordens välfärdscenter.

Julkaisuja voi hakea ruotsiksi, norjaksi ja englanniksi. Uppsalan yliopistokirjasto ylläpitää alustaa.

Pohjoismaiden ministerineuvoston uutinen
Pohjoismaiden ministerineuvoston avoin arkisto
Open access – lisää tietoa

arkisto

uusimmat uutiset