Suomenruotsalaiset korkeakoulut avoimessa tarkastelussa

Kahden viikon aikana marras- ja joulukuussa Svenska Yle haluaa yhdessä yleisön kanssa tarkastella suomenruotsalaisia korkeakouluja. Projekti Fixa högskolan haluaa luoda avointa keskustelua.

– Haluamme selvittää miten säästäminen ja vaatimukset nopeammasta opiskelutahdista vaikuttavat korkeakoulujen arkeen. Tämän lisäksi ruotsinkielisissä peruskouluissa on ilmennyt heikkouksia verrattuna suomenkielisiin kouluihin. Haluamme tietää, miten korkeakouluissa menee, projektijohtaja Eva-Maria Koskinen sanoo Studentbladetille.

Kolumnissa Svenska Ylen verkkosivuilla Koskinen kirjoittaa, että projektille on kolme pääsyytä. Ensimmäinen syy on nopeutunut opiskelutahti sekä monen korkeakoulun säästökuuri, toinen syy on tutkimustulokset, jotka osoittavat heikkouksia Suomen ruotsinkielisissä korkeakouluissa, ja kolmas syy on halu selvittää, mihin tehokkuus ja säästökuurit johtavat.

Fixa högskolanin takana oleva tiimi on jo saanut paljon vinkkejä, mutta toivoo yleisöltä aktiivista osallistumista.

– Tähänastiset vinkit ovat käsitelleet paljon eriarvoisia opintopisteitä ja opintoaikoja. Teemme parhaamme tarkistaaksemme kaikki vihjeet. Jos haluaa, että käsittelemme jotain juuri tietyssä korkeakoulussa, kannattaa antaa mahdollisimman yksityiskohtaisia tietoja, toimittaja Alexander Uggla sanoo Studentbladetille.

Voit lukea lisää Fixa högskolan -projektista Svenska Ylen verkkosivuilla tai seurata tilannetta Facebookissa.

Eva-Maria Koskisen kolumni
Studentbladetin uutinen

Kooste: Michaela von Kügelgen / Addeto

Tags: koulutus

arkisto

uusimmat uutiset