Yggdrasil on pohjoismainen kohtaamispaikka

Verkkosivusto ja ajatushautomo Yggdrasil kerää Pohjoismaita koskevia uutisia ja tietoa kaikille Pohjoismaista kiinnostuneille. Sivusto lanseerattiin elokuussa.

Verkkoportaali Yggdrasilin tarkoitus on toimia yleispohjoismaisena virtuaalisena alustana uutisille, keskustelulle ja kansalaisaktivismille ilman kytköksiä yhteenkään Pohjoismaiseen valtioon, hallitukseen tai poliittiseen puolueeseen.

Kunnianhimona on toimia helpottavana linkkinä ja foorumina pohjoismaisen yleisön mielipidemuodostuksessa ja pohjoismaisissa yhteistyökysymyksissä, Yggdrasil kirjoittaa verkkosivullaan.

Yggdrasilin kohderyhmä on ennen kaikkea Pohjoismaiden kansalaiset, joita kiinnostaa pohjoismaiset yhteistyökysymykset. Verkkoportaalin ja sosiaalisen median foorumien pääkielenä toimii ruotsi, mutta kaikki pohjoismaiset kielet ovat tervetulleita.

Yksi Yggdrasilin tarkoitus on myös täydentää olemassa olevaa pohjoismaista yhteistyötä.

– Pohjola-Norden-järjestöt tekevät todella hienoa työtä, mutta haluamme panostaa enemmän verkkoon. Yggdrasilin kautta kuka tahansa voi osallistua virtuaalikeskusteluun, Yggdrasil-järjestön puheenjohtaja Christian Sourander sanoo Svenska Ylelle.

Järjestön ja Yggdrasilin toimintaa johdetaan Turusta, mutta avustajia löytyy muun muassa Helsingistä ja Tanskasta.

Lisätietoja Yggdrasilista löytyy järjestön verkkosivulta ja keskusteluun voi osallistua Facebookissa

Svenska Ylen uutinen 

Kooste: Michaela von Kügelgen / Addeto

arkisto

uusimmat uutiset