Suomalaiset ja ruotsalaiset Itämeritutkijat uuteen yhteistyöhön

Helsingin ja Tukholman yliopiston Itämeritutkijat yhdistävät voimansa auttaakseen päättäjiä ja elinkeinoelämää tekemään parhaita mahdollisia päätöksiä Itämerta koskien.

Baltic Bridge -nimellä kulkeva yhteistyö esiteltiin helmikuussa Suomen Tukholman-suurlähetystössä. Yhteistyöstä vastaavat Helsingin yliopiston Tvärminnen eläintieteellinen asema sekä Tukholman yliopiston Östersjöcentrum (Itämerikeskus). Tavoitteena on muun muassa auttaa tutkijoita verkostoitumaan.

– Meillä on jo kattavaa tietoa Itämerestä, mutta mekanismit, joiden avulla tätä tietoa voidaan käyttää päätöksenteossa, puuttuvat, Helsingin ja Tukholman yliopiston professori ja Itämeritutkija Alf Norkko sanoi tiedotteessa.

Tukholman yliopiston rehtori Astrid Söderbergh Widding totesi, että toisaalta on olemassa tutkijoita, joilla on syvää tietoa ja paljon vastauksia vaikeisiin kysymyksiin – toisaalta päättäjiä, jotka etsivät tietoa päätöstensä tueksi mutta tietämättä, miten tietoa pitää tulkita tai kuka vastauksia voisi tarjota. Söderbergh Widdingin mukaan Baltic Bridge on silta, jonka avulla tätä kuilua halutaan kuroa umpeen.

Baltic Bridge on myös osa strategista kumppanuutta, jota yliopistot alkoivat rakentaa vuonna 2014.

– Yritämme yhdessä löytää ratkaisuja varsinkin kolmella alueella: opettajakoulutuksessa, kielissä ja kielitieteessä sekä Itämeren tutkimuksessa. Baltic Bridge on hieno esimerkki siitä, miten yliopistot voivat yhdistää voimansa ja resurssinsa, Helsingin yliopiston kansleri Thomas Wilhelmsson sanoi tiedotteen mukaan.

Teksti: Addeto
 

Arkisto

Uusimmat uutiset