Mediastipendeillä halutaan parantaa Suomen näkyvyyttä Ruotsissa
Uusilla mediastipendeillä Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto haluaa houkutella ruotsalaisia toimittajia ja bloggaajia Suomeen vuoden 2017 aikana. Stipendien toivotaan lisäävän Suomen näkyvyyttä Ruotsissa.
Tuoreen tutkimuksen mukaan ruotsalaiset tuntevat Suomea huonosti, mutta haluaisivat kartuttaa tietojaan. Yksi tapa on lisätä Suomen näkyvyyttä ruotsalaismedioissa – tutkimuksen mukaan puolet ruotsalaisista ei muista lukeneensa mediassa mitään Suomesta viimeisen puolen vuoden aikana.
Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto toivookin, että Suomi olisi paremmin näkyvillä Ruotsissa. Tästä syystä rahasto tarjoaa nyt kolmea erilaista mediastipendiä ruotsalaisille. Stipendejä myönnetään lyhyille matkoille, mutta myös jopa kolmen kuukauden pituisia vierailuja varten. Pidempiaikaiset stipendit vaativat yhteistyötä mediatalojen välillä.
– Koimme, että ajankohta on oikea nyt kun Suomi täyttää 100 vuotta tämän vuoden aikana. Juhlavuosi on hyvä syy vierailla Suomessa. Vuoden aikana voi saada paremman käsityksen sekä Suomen historiasta että nyky-yhteiskunnasta ja kulttuurielämästä, kulttuurirahaston johtaja Ruotsissa Mats Wallenius sanoo.

Ei pelkästään toimittajille
Rahasto kokee, että tarve tämän tyyppisille stipendeille on kasvanut vuosien saatossa. Ruotsin mediassa työskentelevillä ei ole samoja viitekehyksiä Suomen suhteen kuin aikaisemmin.
– Pohjoismaissa tietomme toisistamme ovat puutteellisia. Tämä voi johtua median resurssipulasta, mutta myös riittävien kontaktien puutteesta, Wallenius sanoo.
Uudet stipendit on suunnattu Ruotsissa asuville henkilöille. Apurahoja voivat toimittajien lisäksi hakea bloggaajat ja podcastien tekijät. Tärkein kriteeri on, että hakija viimeisen kolmen vuoden aikana on ollut aktiivinen Ruotsin mediassa.
– Toivottavasti stipendit voivat antaa uusia näkökulmia ja elvyttää ruotsalaisten kiinnostusta Suomea kohtaan, Mats Wallenius sanoo.
Lisätietoa stipendeistä.
Teksti: Addeto
Arkisto
Uusimmat uutiset
kielikylpy kasvatustiede islam murteet vetenskapsrådet ajatushautomo suomen akatemia globalisaatio sateenkaariperheet kulttuuripolitiikka anders chydenius kaupunki open access akateeminen vapaus nuorisojärjestöt äärioikeistolaisuus seksuaalivähemmistöt romanit kansalaistiede tukholman yliopisto itämeri yle muukalaisvihamielisyys blokkipolitiikka kaksikielisyys sls avoin data sosiaalipolitiikka sosiologia vieraskynä rasismi hanasaari demokratian voimavirrat sota vaalitutkimus historia digitalisointi pisa kulttuuri monikielisyys kielipolitiikka tohtoriopinnot opettajakoulutus helsingin yliopisto korkeakoulupolitiikka vaalit puoluevertailu hyvinvointiyhteiskunta tutkimusrahoitus ruotsi puolueet verkkoarkisto ruotsin kieli suomessa addeto vertailee suomi koulutus media väitöskirja pohjoismaat yhteistyö politiikka addeto haastattelee koulu tutkimusprojekti työelämä tutkijat nuoret tutkijat pohjoismaiden ministerineuvosto vähemmistö puolustusyhteistyö vähemmistöpolitiikka suomenruotsalaisuus nuoriso tutkimuspolitiikka sosiaalinen media tasa-arvo pedagogiikka saamelaiset demokratia yliopistouudistus digitalisaatio maahanmuutto eu talous sukupuolitutkimus journalistiikka magma puoluejohtaja lukutaito ekstremismi ruotsinsuomalainen innovaatio eu-vaalit suomen kieli ruotsissa runeberg sananvapaus feminismi åbo akademi kansalaisaloite muuttoliike kielet kuvagalleria nato sosiaalityö painovapaus selma lagerlöf pakolaiset riksbankens jubileumsfond ukä vihapuhe sibelius henrik meinander konfliktintutkimus ruotsin aika edelfelt sotalapset perhe tove jansson