Uusi menetelmä helpottaa Twitter-keskustelujen seurantaa

Muiden muassa tutkijat ja toimittajat voivat saada apua uudesta menetelmästä, jonka avulla keskusteluita Twitterissä voi seurata aiempaa kattavammin.

Tviittejä voi seurata reaaliajassa tai hashtagien (aihetunnisteiden) avulla, mutta tutkija David Gunnarsson Lorentzen Högskolan i Borås -korkeakoulusta on kehittänyt uuden metodin seurannalle. Tietokoneohjelman avulla Twitteristä voi kerätä kokonaisen keskustelun ja analysoida kaikki tviitit, Högskolan i Borås kirjoittaa tiedotteessa.

Väitöskirjassaan Gunnarsson Lorentzen käytti avoimeen lähdekoodiin perustuvaa ohjelmaa Your Twapper Keeper, kokeillen erilaisia menetelmiä pystyäkseen yhä kattavammin seuraamaan keskusteluja. Kehittämänsä menetelmän avulla hän sai esiin yli 50 prosenttia enemmän tviittejä verrattuna siihen, että olisi vain seurannut aihetunnisteita.

– Tätä tutkijat voivat käyttää esimerkiksi analysoidakseen, miten ihmiset keskenään keskustelevat, täydennyksenä tutkimuksiin keskusteluista Facebookissa ja muissa keskustelukanavissa, Gunnarsson Lorentzen sanoo tiedotteessa.

Väitöskirjan tiivistelmässä Gunnarsson Lorentzen toteaa tutkimusprojektinsa merkittävimmän annin olevan metodologinen.

– Kehitetyn menetelmän avulla mahdollistetaan täydellisempien aineistojen kerääminen sekä alustalla käytävien keskustelujen analyysi. Tämän tuloksena aktiviteetista saadaan tarkempia mittaustuloksia, Gunnarsson Lorentzen kirjoittaa.

Gunnarsson Lorentzenin mukaan on syytä kyseenalaistaa aiempia tutkimustuloksia, jotka ovat käsitelleet pelkästään aihetunnistein merkittyä sisältöä.

Gunnarsson Lorentzenin väitöskirja Following Tweets Around: Informetric methodology for the Twittersphere on luettavissa verkossa.

Teksti: Addeto
 

Arkisto

Uusimmat uutiset