Sukupuolineutraali materiaali sai useammat valmistumaan kurssilta

Miten saada useampi opiskelija valmistumaan kursseilta, ja aiempaa nopeammin? Eräs keino voi olla sukupuolineutraali kurssimateriaali osoittaa tuore tutkimus.

Tutkijat Maria Svedin ja Olle Bälter Kuninkaallisesta teknillisestä korkeakoulusta (KTH) muokkasivat erään ohjelmointikurssin kurssimateriaalia niin, että se sisälsi aiempaa sukupuolineutraalimpia sanamuotoja sekä arkisia esimerkkejä. Tämän lisäksi materiaalissa painotettiin poikkitieteellistä lähestymistapaa.

Svedin ja Bälter huomasivat, että uuden materiaalin myötä useammat opiskelijat, sekä naiset että miehet, läpäisivät kurssin. He myös omaksuivat tietoa paremmin ja suorittivat kurssin nopeammin, KTH kirjoittaa tiedotteessa.

– Eräs hypoteesi on, että materiaalista tulee neutraalimpaa ja näin ollen kutsuvampaa. On helpompaa sijoittaa itsensä sellaiseen yhteyteen, jonka puitteita ei ole vielä lyöty lukkoon esimerkiksi stereotypioiden kautta, Maria Svedin sanoo tiedotteessa.

Svedin uskoo, että sukupuolineutraalimman kurssimateriaalin avulla opiskelijoiden läpimenoa voidaan tehostaa myös muissa koulutuksissa.

Artikkeli Gender neutrality improved completion rate for all on julkaistu tiedelehdessä Computer Science Education.

Teksti: Addeto
 

Arkisto

Uusimmat uutiset