Suomalainen Itämeritutkija sai kuninkaallisen professuurin

Professori Alf Norkolle on myönnetty Itämeren tutkimuksen vierailuprofessuuri, jonka Tukholman yliopisto antoi Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaalle 70-vuotislahjaksi.

Norkko työskentelee Helsingin yliopiston Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla ja on tutkinut merenpohjan ekologiaa Suomessa, Ruotsissa, Uudessa-Seelannissa ja Antarktiksella. Seuraavien neljän vuoden aikana hän viettää neljänneksen työajastaan Tukholman yliopiston Östersjöcentrum-tutkimuskeskuksessa, Tukholman ja Helsingin yliopistot kirjoittavat tiedotteessa.

– Tämä on todella hienoa, sekä minulle henkilökohtaisesti että Suomen ja Ruotsin välistä tutkimusyhteistyötä ajatellen. Tavoitteenamme on luoda yhteinen kompetenssikeskus, jossa Helsingin yliopisto ja Tukholman yliopisto voivat täydentää toistensa vahvuuksia, Norkko sanoo haastattelussa Hufvudstadsbladetille.

Tukholman yliopiston rehtori Astrid Söderbergh Widding kuvailee Norkkoa kansainvälisesti tunnetuksi ekologiksi, jonka työ painottuu Itämeren rannikkoalueiden kysymyksiin. Hänen mielestään on myönteistä, että Norkko on jo aiemmin tehnyt yhteistyötä yliopiston tutkimusaseman Askön laboratorion kanssa.

– On erityisen hauskaa, että Alf Norkko tulee Helsingin yliopistosta, joka on strateginen kumppanimme, Söderbergh Widding sanoo tiedotteessa.

Syventyneen yhteistyön myötä yliopistot voivat tarjota päättäjille aiempaa paremman kokonaiskuvan siitä, miten meri toimii, Norkko sanoo Hufvudstadsbladetille.

Teksti: Addeto
 

Arkisto

Uusimmat uutiset