Viihde saa nuoret kiinnostumaan politiikasta

Monet nuoret eivät seuraa poliittisia uutisia perinteisten medioiden välityksellä, mutta poliittista tietoisuutta voi kartuttaa muidenkin kanavien kautta.

Monen ollessa huolissaan siitä, etteivät nuoret seuraa uutisia perinteisin keinoin, mediatutkija Joanna Doona sai tästä inspiraation väitöskirjaansa. Miten ohjelmat, jotka yhdistelevät viihdettä ja politiikkaa, vaikuttavat nuoriin? Doonan tutkimustuloksista käy ilmi, että nämä ohjelmat stimuloivat nuorten mielenkiintoa politiikkaa kohtaan, Lundin yliopisto kirjoittaa tiedotteessa.

– Nämä ohjelmat luovat leikkisällä tavalla mielenkiinnon laajempia yhteyksiä kohtaan. Liioitellulla selkeydellään ohjelmat tutustuttavat poliittiseen retoriikkaan ja poliittisiin strategioihin. Ne herättävät nuorten poliittisen mielenkiinnon ja täyttävät tyhjiön, joihin tavallisilla uutisohjelmilla ei ole asiaa, Doona sanoo tiedotteessa.

Doona toteaa poliittisten viihdeohjelmien ironisen sävyn saavan nuoret kiinnostumaan ja pidemmän päälle paneutumaan siihen, mitä yhteiskunnassa tapahtuu.

Doonan väitöskirja on luettavissa verkossa.

Teksti: Addeto
 

Arkisto

Uusimmat uutiset