Meritokratia ja tasa-arvo törmäyskurssilla

Virkanimitysten ristiriitaisia perusteita yliopistomaailmassa käsitellään tuoreessa väitöskirjassa.

Filosofian maisteri Stina Powell Ruotsin maataloustieteellisestä yliopistosta (Sveriges lantbruksuniversitet, SLU) on tutkinut miten meritokratiasta ja tasa-arvosta keskustellaan akateemisen maailman sisällä. Meritokratiassa kaikilla tulisi taustastaan riippumatta olla samat mahdollisuudet edetä. Virkanimitysten pitäisi perustua objektiivisesti arvioitaviin meriitteihin.

– Feministisen tutkimuksen mukaan meriittien arviointi ei kuitenkaan aina ole täysin objektiivista. On olemassa normeja joiden takia miehiä ja naisia arvioidaan eri tavalla. Tästä syystä on alettu vaatia aktiivista puuttumista syrjintään korkeakoulumaailmassa, jossa toisaalta on vahva usko siihen, että meritokratia toimii, Stina Powell sanoo SLU:n tiedotteessa.

Ruotsin hallitus velvoitti tammikuussa maan kaikki korkeakoulut ja yliopistot laatimaan suunnitelmia, joiden avulla tasa-arvo voidaan integroida niiden toimintaan. Powell toteaa väitöskirjassaan, että mikäli tasa-arvoisten korkeakoulujen tavoite halutaan saavuttaa, akatemian meritokraattiset prosessit on haastettava, ja niitä on kehitettävä.

Powell väittelee Uppsalassa torstaina. Vastaväittäjänä toimii suomalainen professori Liisa Husu (Centrum för feministiska samhällsstudier, Örebron yliopisto).

Teksti: Addeto
 

Arkisto

Uusimmat uutiset