Vuorovaikutuksesta hyötyä työelämään

Tuoreen tutkimuksen mukaan yhteisölliset työtilat voivat verkostoitumisen myötä johtaa uusien tuotteiden ja palveluiden syntyyn.

Tutkimuksen tulokset kertovat tasapainottelusta ja riippuvuudesta yksilöllisyyden ja yhteisöllisyyden sekä hyvinvoinnin ja tuloksellisuuden välillä, tutkijat Mikko Jakonen ja Tiina Kontinen sanovat tiedotteessa. Tutkimuksen mukaan yhteisöstä on tullut tietotyön tuotantoväline, eivätkä ihmiset tulevaisuudessakaan halua työskennellä yksin.

HYVE2020-tutkimuskonsortion muodostivat Tampereen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Työterveyslaitos ja Åbo Akademi. Tutkimustulosten esimerkeissä nostetaan esiin, että esimerkiksi Helsingissä, Tukholmassa ja New Yorkissa luovan alan itsensä työllistäjät perustavat yhteisöllisiä työtiloja. Niissä voi toisaalta keskittyä työhön mutta toisaalta saada tukea muilta. Perttu Salovaara on tutkinut yhteisöllisiä työtiloja New Yorkissa ja toteaa tiedotteessa, että niiden suurin hyöty liittyy sosiaalisuuteen ja vastaavassa tilanteessa olevien tapaamiseen. Ihmisten verkostoituessa ja sparratessa toisiaan voi syntyä uusia tuotteita ja palveluita.

Tutkimuksen eräänä osana suomalaistehtaan työntekijät tekivät läsnäoloharjoituksia. Niiden myötä myönteiset tunteet, läsnäolo ja toiveikkuus lisääntyivät. He kokivat nukkuvansa ja keskittyvänsä paremmin ja olevansa aiempaa paremmin vuorovaikutuksessa muiden kanssa. “Läsnäolovalmennus voi tukea yhteisöllisyyttä. Esimerkiksi eri työtä tekevät keskustelevat yhdessä – ehkä ensimmäistä kertaa. Kohtaamisten laatu paranee, kun ollaan aidosti läsnä”, tutkijat Kirsi Heikkilä-Tammi ja Jaana-Piia Mäkiniemi sanovat tiedotteessa.

Teksti: Addeto
 

Arkisto

Uusimmat uutiset