Puolueiden näkyvyys mediassa

Suomen eduskuntavaalit lähestyvät ja media on täynnä haastatteluja, analyyseja ja vaalikoneita. Mutta saavatko puolueet tasapuolisesti näkyvyyttä mediassa? Helsingin Sanomien mediakone seuraa tilannetta.

Helsingin Sanomat on yhdessä start up -yritys Defcombin kanssa tehnyt mediakoneen, jossa voi seurata kuinka paljon näkyvyyttä kukin puolue saa. Järjestelmä käy läpi medioiden verkkosivuja ja hakee sieltä jatkuvasti tuoreita uutisia, Helsingin Sanomat kirjoittaa

– Kaikki puolueet tunnistetaan väljässä poliittisessa kontekstissa tarkkuuden parantamiseksi, Defcombin toinen perustaja Heikki Manninen sanoo lehdelle.

Mediakonetta varten Defcomb käy läpi seuraavien medioiden verkkoversiot: Yleisradio, Helsingin Sanomat, MTV3, Iltasanomat, Iltalehti, Aamulehti, Turun Sanomat ja Kaleva.

Puolueista Kokoomus on saanut eniten näkyvyyttä (23 prosenttia, tiistaihin 7 huhtikuuta mennessä), mutta tämä voi myös johtua siitä, että Kokoomus on pääministeripuolue. Pienemmät, ei eduskunnassa istuvat puolueet, saavat vähiten näkyvyyttä mediassa.

– Politiikan journalismissa hallituspuolueet saavat aina enemmän julkisuutta. Hallituksella on siis enemmän valtaa kuin oppositiopuolueilla. Siksi median huomio keskittyy siihen, Helsingin Sanomien talouden ja politiikan toimituksen esimies Marko Junkkari kirjoittaa kommentissaan

Puolueiden näkyvyyttä voi seurata sekä Helsingin Sanomien mediakoneesta tai Defcombin sivuilta. Defcombin sivuilla voi myös suodattaa artikkeleita aiheen mukaan – milloin on keskusteltu leikkauksista tai Venäjästä?

Puolueiden näkyvyys eri medioissa. Kuvakaappaus Defcombin sivuilta.

Arkisto

Uusimmat uutiset