Vaaligalleriassa haastatellaan lähes kaikki ehdokkaat

Ylen suursatsausta vaaligalleriaa on sanottu demokratiateoksi – Yle kutsui kaikki eduskuntavaaliehdokkaat vaaligallerian haastatteluihin. Neljä minuuttia pitkät videot ovat nähtävissä Ylen vaaligalleriassa.

Yle avasi 11. maaliskuuta eduskuntavaaleja varten toteutetun Vaaligallerian. Vaaligalleria tuo katsottavaksi lähes 1800 eduskuntavaaliehdokkaan henkilökohtaisen vaalitentin. Jokaista ehdokasta on haastateltu neljä minuuttia joko suomeksi tai ruotsiksi – ehdokas on itse saanut päättää kielen.

Vaaligalleria-konsepti on noteerattu myös ulkomailla, Yle kirjoittaa. Euroopan yleisradioliiton EBU:n digijohtaja Michael Mullane arvioi Vaaligallerian olevan julkisen palvelun journalismia parhaimmillaan ja  fantastinen projekti, jota muiden maiden mediayhtiöiden kannattaisi seurata.

Vaaligallerian haastattelut kuvattiin Helsingissä, Tampereella, Turussa, Lappeenrannassa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Vaasassa ja Oulussa. Yhteensä materiaalia on viiden vuorokauden edestä.

Tutustu Ylen vaaligalleriaan ja vaalikoneeseen. Kaiken muun vaaleihin liittyvän materiaalin Yle kerää vaalisivustolle. Alla vaaligallerian traileri.
 

Tags: vaalit

Arkisto

Uusimmat uutiset