Åbo Akademi ehdottaa yhteistyötä Helsingin yliopiston kanssa

Åbo Akademi ehdottaa Helsingin yliopistolle yhteistyötä, jotta pääkaupunkiseudun jatkuva puute pätevistä opettajista saataisiin kuriin. Suunnitelman mukaan uusi ruotsinkielinen opettajakoulutus alkaisi syksyllä 2016.

– Olen vakuuttunut, että onnistumme vähentämään opettajapulaa yhteistyön ja konkreettisten tekojen avulla, Åbo Akademin hallituksen puheenjohtaja Marianne Stenius sanoo tiedotteessa.

Kokouksessaan 13. elokuuta Åbo Akademin hallitus päätti tehdä aloitteen kokonaisen opettajakoulutuksen (300 op) sijoittamisesta Helsinkiin. Vuonna 2016 aloittava koulutus toteutettaisiin yhteistyönä Helsingin yliopiston kanssa.

Ehdotuksen mukaan Åbo Akademin ja Helsingin yliopiston yhteinen työryhmä tekee suunnitelman, jonka on määrä valmistua viimeistään marraskuussa 2014.

– Ennen kaikkea on tärkeää, että Etelä-Suomen opettajatilanteelle tehdään jotain. Koulutus Helsingissä tai pääkaupunkiseudulla on välttämättömyys. Helsingin yliopisto haluaa mielellään kantaa yhteiskuntavastuunsa ja olla mukana toteuttamassa uutta koulutusta, kansleri Thomas Wilhelmsson sanoo Svenska Ylelle.

Puute pätevistä opettajista on ollut iso ongelma pääkaupunkiseudun ruotsinkielisissä kouluissa. ÅA ja HY ovat myös kiistelleet asiasta.

Nyt tehtävät muutokset näkyvät kouluissa kuitenkin vasta 2020-luvulla, ruotsinkielisen päivähoito- ja koulutuslinjan linjanjohtaja Niclas Grönholm huomauttaa.

– Kestää noin viisi vuotta ennen kuin ensimmäiset opettajat valmistuvat, joten puhumme 2020-luvsta ennen kuin meillä on tarpeeksi päteviä opettajia. Koulutus alkaa vuonna 2016, ja opettajapula on jo nyt paha, Grönholm toteaa Svenska Ylen uutisessa.

Kooste: Michaela von Kügelgen / Addeto

arkisto

uusimmat uutiset