Pohjoismaiden pääministerit tekevät mielellään yhteistyötä

Pohjoismainen yhteistyö on luonnollinen foorumi vastata Pohjoismaiden, Euroopan ja muun maailman kohtaamiin haasteisiin. Pääministerit tapasivat toukokuussa Islannissa.

Toukokuussa järjestetyssä huippukokouksessa Pohjoismaiden pääministerit nostivat etusijalle Pohjoismaiden ministerineuvoston työn esimerkiksi biotalouden ja terveydenhuollon aloilla sekä alueen aseman ja kilpailukyvyn vahvistamisessa.

– Pääministerien luottamuslause työllemme, jonka tavoitteena on vahvistaa ja terävöittää pohjoismaisen yhteistyön kykyä vaikuttaa entistä enemmän poliittisesti Pohjoismaissa, Euroopassa ja maailmanlaajuisesti, on tietenkin ilahduttava ja antaa meille lisäpontta olla mukana vahvistamassa Pohjolaa entisestään, Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeri Dagfinn Høybråten toteaa ministerineuvoston uutisessa.

Ministerineuvoston verkkosivuilla julkaistussa pääministerien julkilausumassa pääministerit vahvistavat olevansa sitoutuneita maiden väliseen vahvaan yhteistyöhön.

– Pohjoismaisella yhteistyöllä on pitkät perinteet ja se on johtanut tärkeisiin tuloksiin monilla aloilla sekä Pohjoismaiden ministerineuvoston puitteissa tehtävän virallisen yhteistyön että epävirallisen yhteistyön saralla, ministerit kirjoittavat.

Lue koko julkilausuma Pohjoismaiden ministerineuvoston verkkosivuilla.

Teksti: Addeto

arkisto

uusimmat uutiset