Yli 800 värikuvaa jatkosodasta

Suomen armeijan suosittu kuvapalvelu SA-kuva on julkaissut 800 uutta värivalokuvaa sähköisessä arkistossaan. Kuvat julkaistiin veteraanipäivänä 27. huhtikuuta 2014.

– 1940-luvulla värifilmiä oli harvoilla ja valikoiduilla, projektipäällikkö Pasi Leskinen Puolustusvoimien kuvakeskuksesta kertoo Helsingin Sanomille.

Päämajan tiedotuskomppanian käytössä oli Leskisen mukaan muutama rulla.

– Ne oli saatu Saksasta ja ne lähetettiin Saksaan myös kehitettäväksi.

Kuvat on nyt digitoitu, käsitelty ja varustettu tiedoilla kuvan sisällöstä. Joitain tietoja puuttuu edelleen. Kuvakeskus pyytää palautetta kuvista tietojen täydentämiseksi.

– Katselukuvan alla on infonäppäin, josta pääsee palautelomakkeelle. Siinä voi kertoa, jos kuvissa on tuttuja ihmisiä tai paikkoja, tai tiedoissa on virheitä, Leskinen sanoo Helsingin Sanomille.

Sivusto on tavoittanut vuoden mittaisen olemassaolonsa aikana yli miljoona yksilöityä kävijää ympäri maailman, Puolustusvoimat kirjoittaa uutisessa. Suurin osa ulkomaalaisista vierailijoista on paikannettu Venäjälle, Ruotsiin ja Saksaan. Yksittäisiä kuvalatauksia on kertynyt yli 31,3 miljoonaa kappaletta.

 – Etuna ovat palvelun ilmainen käyttö ja mahdollisuus päästä tarkastelemaan miltä asiat ovat näyttäneet Suomessa toisen maailmansodan aikaan, Pasi Leskinen sanoo uutisessa.

Arkisto SA-kuva sisältää 160 000 mustavalkokuvaa. Värivalokuvia on 800. Kuvapalvelu on toiminut huhtikuusta 2013 lähtien.

Arkisto toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

arkisto

uusimmat uutiset