Addeto listaa mielenkiintoisia EU-linkkejä

Kevään 2014 EU-vaalit lähestyvät. Addeto on kerännyt mielenkiintoisia linkkejä EU-vaaleja käsitteleviin uutisiin.

22.–25. toukokuuta järjestettävät EU-vaalit tulevat ajankohtaisemmiksi päivä päivältä. Löydä Addeton keräämästä listasta mielenkiintoisia juttuja, verkkosivuja ja uutisia.

My vote
Verkkosivusto MyVote2014.eu haluaa kääntää laskevat äänestysprosentit nousuun. Sivusto on suunnattu etenkin nuorille äänestäjille. Sivusto haluaa tarjota tietoa Euroopan parlamentissa tehdyistä päätöksistä. Verkkosivulla voi myös nähdä miten europarlamentaarikot eri maista ovat äänestäneet.

EU-tieto
Ruotsin eduskunnan EU-tieto on tarjoaa materiaalia ja tietoa EU-vaaleista.

Eurooppatiedotus
Suomen ulkoasianministeriön Eurooppatiedotuksen vaalitietosivusto tarjoaa uutisia ja tietoa EU-vaaleista.

Europaportalen
Ruotsalainen verkkosivu Europaportalen kerää päivittäin mielenkiintoisia uutisia EU-politiikasta ja EU-vaaleista. Uutissivustolla on omat toimitukset Tukholmassa ja Brysselissä. Europaportalen on muun muassa tutkinut miten ruotsalaiset europarlamentaarikot ovat äänestäneet, lue lisää. Verkkosivusto on haastatellut professori Carl Fredrik Bergströmiä, jonka mielestä Ruotsi on liian passiivinen EU:ssa. Europaportalen on myös kartoittanut ketkä ovat Ruotsin ahkerimmat mepit.

Yle uutiset
Ylen uutistoimitukset seuraavat luonnollisesta EU-vaaleja. Yle kirjoittaa panostavansa aiempaa laajemmin eurovaalien kampanjoiden käsittelyyn ohjelmistossaan. Yle on muun muassa tentannut kaikkia suomalaisia eurovaaliehdokkaita neljän minuutin videoissa. Uudistunut vaalikone avautuu yleisölle toukokuussa, Yle kirjoittaa. Svenska Yle on rankannut suomalaiset mepit, ja Yle on kysynyt mepeiltä, mitä he ovat saaneet aikaan vaalikaudella.

Sveriges radio ja SVT
Ruotsissa järjestetään sekä eduskuntavaalit että EU-vaalit vuoden 2014 aikana. Tämä tarkoittaa, että politiikka on myös näkyvästi esillä mediassa. Ruotsin public service -yhtiöt SVT ja SR käsittelevät vaalikysymyksiä niille omistetuilla verkkosivuilla.

Lue myös Addeton haastattelu professori Teija Tiilikaisen kanssa!

Tags: eu-vaalit

arkisto

uusimmat uutiset