Lisää yhteistyötä Helsingin ja Tukholman välille?

Lisääntynyt yhteistyö Helsingin ja Tukholman välillä olisi hyödyksi kummallekin kaupungille. Näin tuumitaan Suomen ja Ruotsin pääkaupungeissa.

Tukholman pormestari ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Sten Nordin oli marraskuussa Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen vieraana. Hufvudstadsbladetin mukaan vierailulla haluttiin vahvistaa pohjoismaista yhteistyötä Helsingin ja Tukholman välillä.

– On hyvä, jos poliitikot ja virkamiehet eri maista oppivat tuntemaan toisiaan. Mutta pitää myös olla konkreettista näyttöä, Nordin sanoo Hufvudstadsbladetille.

Vierailunsa aikana Nordin ja Pajunen keskustelivat bilateraalisesta yhteistyöstä kaupunkien välillä sekä miltä uuden pohjoismaisen yhteistyön malli voisi näyttää, Hbl kirjoittaa.

Toistaiseksi yhteistyölle ei ole mitään konkreettisia suunnitelmia, mutta Nordin mainitsee, että Tukholmalla ja Helsingillä voisi muun muassa olla yhteinen mittari kilpailukyvylle, ja kouluruoan suhteen voitaisiin tehdä yhteistyötä.

Myös kaksikielisyys ja kielikysymykset olivat tapetilla. Helsingissä on iso ruotsinkielinen kielivähemmistö, Tukholmassa iso suomenkielinen.

– Paremmat yhteydet Tukholmaan helpottaisi kaksikielisyyteen panostamisen, Pajunen sanoo Hufvudstadsbladetille.

Blogissaan Nordin kirjoittaa, että Helsingin-vierailu oli mielenkiintoinen ja antoisa.

– Sekä Tukholmasta että Helsingistä löytyy kiinnostusta kehittää ja käyttää e-palveluja. Tästä keskustelimme paljon, Sten Nordin kirjoittaa.

Hufvudstadsbladetin uutinen
Sten Nordinin blogikirjoitus

Kooste: Michaela von Kügelgen / Addeto

Tags: yhteistyö

arkisto

uusimmat uutiset