ARtiklar och Nyheter från addeto

Addeto skrev om aktuell forskning inom humaniora och samhällsvetenskaper i Sverige och Finland under perioden 2012–2017. Vi skrev också om utbildningsrelaterade frågor samt politik. Bläddra i vårt nyhetsarkiv för att hitta det du är intresserad av, eller sök på intressanta ämnen med hjälp av våra etiketter.

Senaste ARTIKLAR

Arkiv

2016 > 02

En invandringsrapport som regeringen i Finland beställt av Polisyrkeshögskolan i landet får skarp kritik av forskare.

Läs hela artikeln »
Etiketter: forskare

Det finländska TAKO-nätverket vill göra samlingsarbetet och dokumenteringsprocessen på museer mer strömlinjeformad. I februari samlade nätverkets seminarium Digitala samlingar – för ett öppnare Norden över 200 nordiska museiproffs till Helsingfors.

Läs hela artikeln »
Etiketter: digitalisering

Finland fick betydligt mer journalistisk uppmärksamhet i Sverige i fjol jämfört med året innan.

Läs hela artikeln »
Etiketter: media, politik

Delade arbetsutrymmen möjliggör nätverkande och kan i det långa loppet hjälpa skapa nya produkter och tjänster, framgår det av en ny studie.

Läs hela artikeln »

För tredje gången erbjuder tankesmedjan Magma unga vuxna chansen att delta i en kurs som ger redskap för opinionsbildning och möjlighet att debattera aktuella samhällsfrågor. Tanken med kursen är också att bygga nätverk över språkgränsen.

Läs hela artikeln »
Etiketter: politik, utbildning

De nordiska länderna har i fjol tagit fram en gemensam strategi för att internationellt profilera regionen. Tankar och värderingar kring detta fördjupas i en ny bok med tungviktare såsom svenska diplomaten Jan Eliasson och finska Nobelpristagaren Martti Ahtisaari.

Läs hela artikeln »

Hur ser live-twittrandet ut under en valdebatt eller hur kan företagen utnyttja Twitter i sin kommunikation? I slutet av januari samlades finländska Twitterexperter från åtta universitet till Tammerfors universitet för ett seminarium om Twitter som kommunikationsmedel.

Läs hela artikeln »